Restauracje w dzielnicy Praga Południe, Warszawa.

Euforia&Sumida

Zapraszamy wszystkich do naszej restauracji znajdującej się w Chotomowie. Oferujemy dania obiadowe, przekąski, makarony oraz SUSHI. W miejscu możliwość zakupu napoji alkoholowy oraz bezalkoholowych. możliwość orgaznizacji imprez zamkniętych jak również cateringu. TEl: 22 772 64 43 oraz 53072656

Francuska Trzydzieści

Warszawa, ulica - no proszę! - Francuska 30. Róg Walecznych. Samo serce Saskiej Kępy. Jesteśmy, by podawać najlepszą kawę w okolicy - świeże arabiki z kluczowych, czołowych i mega-hiper-hipsterskich palarni dookoła Świata (teraz: Kofi Brand, Johan&Nystrom, Lincoln&York, Java Coffee Company oraz Q Coffee) Do jedzenia świeże kanapki, naleśniki, zupy, tarty i świetne domowe ciasta! A teraz mamy też wino (znajdzie się jakieś Chateau) i piwo (czeskie, belgijskie i polskie). Wi-Fi.

GEMO

Restauracja Gruzińska Otwarte: 12:00- do ostatniego gościa Opening hours: 12:00 pm- till the last client rezerwacja telefoniczna 22 468 18 76 e-mail: kontakt@gemorestaurant.pl

Gospoda u Pajączka

"Gospoda u Pajączka" to miejsce gdzie najesz się do syta za rozsądną cenę. W naszym menu znajdziesz nie tylko polskie klasyki takie jak schabowy (14 pln) czy żurek (7,50 pln), ale także bardziej wykwintne dania pokroju grillowanego łososia z warzywami (18pln). W naszej kuchni przygotowujemy także czeski specjał - knedle ze znakomitym gulaszem (14 pln). Poza pysznościami oferowanymi w lokalu gotujemy także w ramach cateringów i organizacji przyjęć. Zapraszamy! Zespół Pajączka

HADA Sale Bankietowe

Chrzciny, komunie, studniówki, wesela i inne imprezy okolicznościowe. Spotkania firmowe i catering. Dwie sale. Duża do 340 osób i Mała do 160 osób.

Incanto

Drodzy Państwo. Mamy nadzieję, że odwiedzając Incanto odnajdziecie Państwo wszystko to, co w kuchni włoskiej najbardziej fascynujące: świeżość warzyw, zapach ziół, wspaniałość makaronów...Incanto to nie tylko pizzeria. Incanto, to miejsce, gdzie pasja gotowania, poszukiwanie ciekawych przepisów i doświadczenie wszystkich pracujących tu osób dają wspaniałe rezultaty. Inspiracje czerpiemy z podróży, lektur książek kulinarnych a także słuchamy naszych gości i spełniamy ich życzenia.

Irena Cafe Bistro

Irena Cafe Bistro ul. Paryska 39/1 22 353 11 22 www.irenacafebistro.pl

Kamel Kebab

Kawiarnia Espresso

Lunch 12:00-17:00 Codziennie do wyboru dwa Zestawy Lunchowe od 15,00 zł do 19,00 zł Happy Hours 18:00-20:00 Żywiec 1 litr- 12,00 zł

Kokoro Sushi

Legend Salon&Cafe

Klimatyczne miejsce, w którym każdy odnajdzie swoją pasję. Zapraszamy wszystkich rozkochanych w rowerach, skuterach i motocyklach. Parzymy kawę i sprzedajemy rowery brytyjskie Pashley oraz niemieckie Legend.

LOCAL

Klubokawiarnia Wyższej Szkoły Artystycznej

Lodziarnio-Cukiernio-Gastronomie Limoni Canteri 1952

Limoni Canteri 1952 to namiastka wyjątkowej włoskiej kuchni przygotowywanej z najlepszych składników. Limoni Canteri 1952 to oryginalne włoskie lody robione w tradycyjny sposób z wykorzystaniem tylko naturalnych produktów na bazie receptur przechodzących z pokolenia na pokolenie. Markę Limoni tworzą dwa klimatyczne lokale rozmieszczone w różnych punktach miasta. Łączy je wspólna pasja do tworzenia najlepszej włoskiej kuchni, jednak każde z miejsc charakteryzuje się swoją odmiennością co daje wiele możliwości dla sprostania wymaganiom naszych gości. Restauracja i ...

Lolas Cupcakes

„ Life is jut a cup of cake...” Nasze życie powinno składać się z przyjemności . Codziennie zmagamy się z problemami i dobrze wiedzieć że małe szczęście jest w zasięgu naszej ręki , tuż za rogiem...

Lukullus

Nowe miejsce na kulinarnej mapie Warszawy. Pierwszy bar kawowy LUKULLUS. Obowiązkowy przystanek dla fanów najwyższej jakości ciast i czystej arabiki. Saska Kępa, Francuska róg Walecznych. Przypominamy prawdziwy smak słodyczy. Nie stosujemy sztucznych półprodutków, konserwantów i polepszaczy smaku. Wszystkie nasze ciasta powstają z naturalnych i starannie wyselekcjonowanych składników. Specjalnie dla nas sprowadzana jest karaibska czekolada, holenderskie kakao czy słynny marcepan z Lubeki. Od 2010 używamy wyłącznie jaj z chowu ściółkowego. Od 2006 roku wypiekamy tylko na ...